Huisreglement Turnclub Jumping Jack vzw

Om de goede orde te bewaren tijdens onze drukke turndagen, willen we dit nog even meegeven: Goede afspraken maken goede vrienden! ☺ Onze huisregels:

 1. We komen op tijd, want dan kunnen we ook stipt starten en storen we geen medeturners als we te laat komen.
 2. Indien een gymnast niet op tijd komt kan de trainer de toegang tot de les verbieden.
 3. Welpjes en kleuters die komen turnen, moeten volledig 'zindelijk' zijn.
 4. Kleuters die komen turnen op de kampjes moeten volledig 'zindelijk' zijn.
 5. Er worden geen pampers geduld tijdens de lessen (zie bovenstaande puntjes).
 6. Gebruik steeds de juiste kleedkamer van je groep, de trainer komt je daar ophalen VOOR de aanvang van de les en daar wachten we ook op de mensen die je terug komen ophalen NA de les. (kleedkamers worden toegekend in het begin van het schooljaar). Niet van toepassing huidig turnjaar
 7. In sommige lessen (tijdens de week) wordt materiaal opgezet samen met de gymnasten en ook terug samen weg geplaatst. We gaan nadien samen met onze trainer terug naar de kleedkamer. (hou hiermee rekening aub bij het ophalen van uw turner).
 8. Het clubpakje is niet meer verplicht.
 9. Volgende groepen zijn verplicht om een turnpak te dragen: Tumbling competitiegroepen, pré-competitie, acro competitie en tumbling tieners 3. Ofwel het clubturnpak of een pak naar keuze. Een kort shortje op je turnpak is toegelaten, een T-shirt enkel als de trainer dit nodig acht om te helpen bij bepaalde elementen. Kijk zeker eens op onze website, daar kan je zien wat wij allemaal in de aanbieding hebben.
 10. Alle andere groepen dragen een kort broekje (zonder ritsluiting of knopen, enkel met een rekker tot boven de knieën) en een T-shirt (Jumping Jack heeft ook zijn eigen T-shirt. ☺ Wil jij er ook zo eentje? Vraag dan snel aan één van het Jumping Jack-Team) Een turnpak mag natuurlijk ook in deze groepen, maar is niet verplicht. We turnen op blote voeten. Een sporttop is niet toegelaten.
 11. De club verwittigen bij afwezigheid indien dit langer zal zijn dan 1 les.
 12. Wil je ons aanspreken over iets, wij staan altijd ter beschikking; info@jumpingjack.be
 13. Sieraden en oorbellen in de vorm van hangertjes zijn NIET toegestaan in de les. Vergeet je kauwgom niet weg te gooien vóór je start.
 14. De meisjes dragen de haren mooi vast in een staart of dot, zodat we ons goed kunnen concentreren op onze oefeningen.
 15. Turnen is gezond en vooral héél leuk, dus als er iets is in de les waar je je niet goed bij voelt, laat dit weten aan je trainer en wij zorgen voor het nodige begrip en een oplossing.
 16. Pesten wordt niet getolereerd! Indien dit opgemerkt wordt, zullen wij de nodige maatregelen treffen. Indien het lid/gymnast die het pestgedrag vertoont, niet ophoudt, zullen wij overgaan tot een uitwijzingsprocedure.
 17. Ouders die zich niet positief uitlaten over de club of zijn bestuur, zullen niet getolereerd worden. De gymnast zal niet meer toegelaten worden om deze feiten en kan uit de club gezet worden.
 18. Broertjes, zusjes , mama’s en papa’s die willen supporteren en kijken naar de les, heel graag MAAR dit mag niet IN de zaal. Hiervoor is een cafetaria met een glaswand, zodat je toch gezien kan worden, zo kunnen mama en papa eens gezellig bijpraten onder een drankje. ☺, zo storen we de gymnasten niet. Of je kijkt van bovenaan in de zaal. Het is niet de bedoeling dat je roept of aanwijzingen geeft aan de trainer of je eigen kind.
 19. Indien er zaken zijn, omtrent de gezondheidstoestand (vb. brilletje, lenzen, lichamelijke beperkingen of andere): laat ons dit weten, dan houden wij hiermee rekening tijdens de oefeningen. Als uw kind kan turnen zonder brilletje dan wordt dit zeker aangeraden. Een brilletje dat schade oploopt tijdens de training valt niet onder de verzekering van de club.
 20. De gymnasten worden verwacht om deel te nemen aan onze gymshow/ demodag (het aantal shows dat opgegeven wordt). Zonder gymnasten is er uiteraard geen gymshow/ demodag.
 21. De competitiegymnasten en tieners 3 worden verplicht om deel te nemen aan de gymshows.
 22. Als de groepen van de turnlessen 'vol' zitten en het maximum aantal leden per groep bereikt heeft, kan en mag de club de inschrijving van een lid weigeren om die reden.
 23. Indien de gymnast beslist om geen verdere lessen te volgen binnen onze club, wordt er geen lesgeld terug gegeven. Een gedeeltelijke terugbetaling kan enkel omwille van medische reden en op voorwaarde van een attest van de arts.
 24. De kwaliteit wordt goed bewaakt, daarom vragen wij respect tegenover onze trainers, medegymnasten, en besturend team van Jumping Jack. Op deze manier kan er een continuïteit gegarandeerd worden van de turnlessen.

Bij het inschrijven van mijn kind in Jumping Jack, ga ik akkoord met deze huisregels.